Írni könnyű

Mi motivál arra, hogy írjak? Fogalmam sincs, mindig is csináltam.
Amióta tudok beszélni, azóta dőlnek belőlem a szavak. Hol szóban, hol SMS-ben. Hol kusza összevisszaságban, hol rendezett sorokban. Ha kell, ha nem. Olykor káoszt teremtenek akarva-akaratlan, máskor békét hozók.

Írni jó. Írni könnyű. Másnak. Amikor valakinek segítek szavakat találni, nincsenek gondjaim.
Amint megismerem az ügyfeleimet, megszeretem őket és szívből dolgozom értük. Nem – csak- pénzért, hanem azért is, mert szeretném, hogy a komplexitásukat, a sokszínűségüket, a személyiségükből áradó derűt vagy épp a természetességüket mások is észrevegyék. Legyen esélye a világnak rácsodálkozni arra a senkihez nem fogható férfire, vagy nőre! A lélekre, aki a munkája mögött, magában az emberben lakozik. Nagyon szerencsés vagyok, mert a munkám szövegíróként és rádiós műsorvezetőként is arra ösztönöz, hogy éltessem és ne elnyomjam a kíváncsiságomat. Olyan kérdéseket is feltehetek, amiket másoknak nincs mersze vagy lehetősége.

laptop és virág

Tudod, mi a hála? Én akkor tanultam meg, amikor a gyermekeim felgyógyultak, megerősödtek egy-egy  nagy betegség után. Rengeteg könnycseppet sírtam el. Volt, ami csak eláztatta az arcom és akadt, ami marta a bőrt és égetett. De jobb lett. Általuk felszabadultam, megtisztultam és itt vagyok.
Furcsán hangozhat, mégis: hálás vagyok minden találkozásért! Szerencsém van, mert nemcsak azt csinálom, amit tényleg szeretek… Egy-egy sasszéra vagy fordulóra olyan férfiakat és nőket sodor az életembe a szél, akiket talán ostoba módon nem ismernék meg. Föl.
Talán nem venném észre a félszeg mosoly mögött újranyíló virágot. Nem látnám, ahogy életre robban egy álom, ahogy a célvonal felé tör a siker. Az életem, a munkám gyakran az orromra koppint, hogy ne zárjak be. Maradjak mindig nyitott, számítsak a hirtelenjében érkező kihagyhatatlan lehetőségekre. Vállaljak felelősséget a szavaimért és a ki nem mondott gondolataimért. Adjak akkor, amikor könnyű és adjak akkor is, amikor nehéz. Hiszen úgyis visszakapom! Mindig. Az írás által esélyt kaptam rá, hogy meglássam másokban a legbensőbb jót.  És hangot adjak neki.